[pic=99_1244656347.jpg]De Zwitserse chocoladeproducent Barry Callebaut wordt de belangrijkste leverancier van cacao aan het Amerikaanse voedingsconcern Kraft Foods. Beide bedrijven hebben een strategisch samenwerkingscontract ondertekend. Kraft Foods heeft een succesvolle chocoladefabriek in Herentals. Het cacaopact heeft geen impact op de tewerkstelling.Barry Callebaut is nu al wereldleider inzake cacao en chocolade, maar kan die positie nu versterken dankzij het contract met de Amerikaanse voedingsgigant Kraft.Veel details zijn er nog niet vrijgegeven, maar Callebaut zou de levering aan Kraft nu verdubbelen. Het gaat dan zowel om cacao als industriële chocolade.Daartoe zal Callebaut de productiecapaciteit in de Verenigde Staten, Canada, Ivoorkust, Maleisië en Europa verhogen. Kraft Foods is een belangrijke klant voor Callebaut, te meer omdat het bedrijf onlangs de Britse chocoladegroep Cadbury heeft overgenomen.[b]De chocoladefabriek van Herentals: Leo, Melo-cakes, Milka paaseitjes[/b] De fabriek in Herentals startte in 1966 onder de naam General Chocolate. Deze fabriek is één van de belangrijkste 'bakery centers' van de groep en telt momenteel ongeveer 240 medewerkers.In Herentals worden enkele zeer bekende producten geproduceerd: de Leo wafels, de Melo-Cakes en de paaseitjes. Iets meer dan 30% van de productie is bestemd voor het buitenland, voornamelijk voor Nederland, Duitsland, Frankrijk, Griekenland, het Midden-Oosten en Afrika .Milka neemt meer dan 70% van de totale productie voor zijn rekening. De andere merken die in Herentals worden gefabriceerd zijn Côte d’Or, Marabou, Freia en Lacta. De sterkste troeven van Herentals zijn enerzijds een sterk gemotiveerd personeel en anderzijds de technologiekennis op het gebied van wafels en chocolade en het continue streven naar procesverbetering. [i]Luchtfoto Kraft Foods site Herentals / archief.[/i][i](belga)[/i]